A A A

Allergietest op haren hond/kat

De test op voeding en omgevingsfactoren geeft in eerste instantie aan waar gezocht moet worden en de eigenaar kan hier zelf een heleboel aan doen (denk andere voeding en supplementen)

 

 

Als eigenaar kun je je dier nog zo'n goede voeding geven, maar als het dier er niet tegen kan en reacties geeft als spijsverteringsklachten en huidproblemen, dan is dat voer niet geschikt voor dat dier!

 

Tijdens een consult wordt, naast de allergietest op voeding en omgevingsfactoren, ook alle processen in het lichaam doorgemeten om te weten welke behandelprogramma's moeten worden ingezet om tot een goed resultaat te komen, als een eerste aanpak niet voldoende is.

 

Hier vindt u informatie over de aanpak van problemen bij honden: o.a. allergietesten, huidproblemen, spijsverteringsproblemen en bloesemtherapie.

 

Belangrijk:

 

Ik ben géén dierenarts, maar natuurgeneeskundige!

 

Ik ga uit van het principe dat ik géén dierenarts kan en wil vervangen, maar dat er meerdere manieren zijn om een probleem aan te pakken en te behandelen. Mijn insteek is dit op een natuurlijke manier te doen. Samenwerking en overleg met dierenarts is aan te raden, in een aantal gevallen, ook als er medicatie is ingezet als prednison en cortison.

 

Ik werk aan de "voorkant", wat inhoudt dat ik de oorzaak ga onderzoeken en daar zal ik de aanpak op baseren.. dus ik heb een holistische werkwijze (kijken naar het geheel) maar dat neemt niet weg dat ook gevolgen van iets behandeld kunnen/ moeten worden (denk aanpollenallergie, wondjes, diarree, oormijt etc)

 

Soms is het dan ook nodig (evt. naast de natuurlijk aanpak) een reguliere behandeling te houden/ starten.

 

Het doel is voor iedereen hetzelfde: een gezond dier wat helemaal in balans is!